Rabu, 17 Disember 2008

try ar kalau berani...

video

Salam smua....meh la kita layan clip ni skit..maklum la,,
kadang2 kita lupa, kita ingat kita ni pandai dan hebat,
tapi sebenarnya ader orang yg lagi hebat dari kita sebenarnya,,,
masyaallah....


so...renung2kan...dan selamat beramal.....

Sabtu, 13 Disember 2008

layan jap,,,

video

layan jer la kalau sesaper yg minat erkk,,,,,huhuu

Jumaat, 12 Disember 2008

petanda!!!

er,..pagi tadi kul 8.00 am aku rasa sedih tiba2....aku tak tau kenapa,,,tapi dalam kul 10.30am aku dapat berita yg isteri abg aku ( kakak ipar aku la...) muka, n rambutnyer kena sambar api gas semasa masak di pagi hari...mungkin allah nak bagi aku rasa macam tu,,dan tergerak nak luahkan dalam blog ni...tau2.lepas tu ader musibah yg berlaku ke atas kluarga ku.., bila tipon umah,,, borak ngan mak aku,,mak aku kata

1* Abah aku tak sihat,,: pening2, nak pitam,,siap hantar gi hospital cek..( family aku jarang yg pg hospital,,, sb jrang sakit..)

2* kakak ipar aku: muka, kening, rambut dan bulu roma di sambar api dari gas ( tong gas nasib baik tak meletup..)

tapi aku bersyukur la tak der apa yg serius sgt,,,

tu la tanda2 yang allah nak bagi kat aku,,,iskh..iskh,,,

Khamis, 11 Disember 2008

pagi jumaat

salam ...Alhamdulillah,,,hari ni aku masih berkesempatan lagi untuk menghirup udara segar dan menumpang di muka bumi Allah ini,,,terasa kecil dan kerdil aku disisiNYA...
erm,,ntah la, pagi ni aku rasa macam sayu jer,,tak tau la naper,,mungkin perasaan aku jer kot,,,tapi memng macam sedih lak pagi2 ni,,,
bagun pagi tadi rasa macam terus teringat pada orang2 yang ada disekeliling aku,,,mungkin dorang jer untuk aku terus hidup dan berusaha sebaik mungkin,,,
...........................................................................................................................................

erm...mungkin ini hanyalah luahan aku di pagi hari jumaat kot 12 / 12 / 2008. dan akan aku jadikan pemula hari yg ceria dalam hidup aku...insyaallah..

Khamis, 4 Disember 2008

Nak balik kampong!!!!

waaa....tiba2 aku rasa nak balik kampung lak,,,aku cam rasa nak duk dalam hutan laaa,,nak tenang kan kepala hotak aku yg tgh berserabut,kelam kabut, naik motobot, nmpak orang mesin rumput, makan steam boat,,,eehhhh,,,aper yg aku mengarut lak ni setannnn,,,,,
ntah la,,,tapi memang aku perlukan udara yg segar la wat masa ni,,,alahaiii....

tuhfat.: jom mancing hujan2 ni nak,,,,baung banyak ni time ayor besar ni,,,

Mangkok tol ar,,,!!!

erm,,,kalau aku cakap terlalu mangkok,, tapi camner lak bleh duk sampai tahap tu,,,
nak kata pandai pun,,macamner lak leh bagi idea sebuduh cam gitu,,,,
so...aku nak bagi aper title kat mangkok cam gitu...?
argh...ni mungkin sbb aku dah tak ckup tido 4 hari ni kot,,,asyik kul 6.00 am jer tido..
nak melayan kerenah si mangkok2 tu....warghh,,,,sakit kepala...yeop duan & ayoh nik, & rahman..jom kita melabon cam semalam,pekena kue teow kerang satu,,,,layan kopi O keras baikkkk....pyer,,,,ngong,ngok,tolol,bongap,bengap,...kenapa la pktaan tu ujud kat dunia ni,,tak pasal2 lak aku dah menggunakannya sebaik mungkin,.,,,wakakakakak....