Rabu, 17 Disember 2008

try ar kalau berani...

video

Salam smua....meh la kita layan clip ni skit..maklum la,,
kadang2 kita lupa, kita ingat kita ni pandai dan hebat,
tapi sebenarnya ader orang yg lagi hebat dari kita sebenarnya,,,
masyaallah....


so...renung2kan...dan selamat beramal.....

Sabtu, 13 Disember 2008

layan jap,,,

video

layan jer la kalau sesaper yg minat erkk,,,,,huhuu

Jumaat, 12 Disember 2008

petanda!!!

er,..pagi tadi kul 8.00 am aku rasa sedih tiba2....aku tak tau kenapa,,,tapi dalam kul 10.30am aku dapat berita yg isteri abg aku ( kakak ipar aku la...) muka, n rambutnyer kena sambar api gas semasa masak di pagi hari...mungkin allah nak bagi aku rasa macam tu,,dan tergerak nak luahkan dalam blog ni...tau2.lepas tu ader musibah yg berlaku ke atas kluarga ku.., bila tipon umah,,, borak ngan mak aku,,mak aku kata

1* Abah aku tak sihat,,: pening2, nak pitam,,siap hantar gi hospital cek..( family aku jarang yg pg hospital,,, sb jrang sakit..)

2* kakak ipar aku: muka, kening, rambut dan bulu roma di sambar api dari gas ( tong gas nasib baik tak meletup..)

tapi aku bersyukur la tak der apa yg serius sgt,,,

tu la tanda2 yang allah nak bagi kat aku,,,iskh..iskh,,,

Khamis, 11 Disember 2008

pagi jumaat

salam ...Alhamdulillah,,,hari ni aku masih berkesempatan lagi untuk menghirup udara segar dan menumpang di muka bumi Allah ini,,,terasa kecil dan kerdil aku disisiNYA...
erm,,ntah la, pagi ni aku rasa macam sayu jer,,tak tau la naper,,mungkin perasaan aku jer kot,,,tapi memng macam sedih lak pagi2 ni,,,
bagun pagi tadi rasa macam terus teringat pada orang2 yang ada disekeliling aku,,,mungkin dorang jer untuk aku terus hidup dan berusaha sebaik mungkin,,,
...........................................................................................................................................

erm...mungkin ini hanyalah luahan aku di pagi hari jumaat kot 12 / 12 / 2008. dan akan aku jadikan pemula hari yg ceria dalam hidup aku...insyaallah..

Khamis, 4 Disember 2008

Nak balik kampong!!!!

waaa....tiba2 aku rasa nak balik kampung lak,,,aku cam rasa nak duk dalam hutan laaa,,nak tenang kan kepala hotak aku yg tgh berserabut,kelam kabut, naik motobot, nmpak orang mesin rumput, makan steam boat,,,eehhhh,,,aper yg aku mengarut lak ni setannnn,,,,,
ntah la,,,tapi memang aku perlukan udara yg segar la wat masa ni,,,alahaiii....

tuhfat.: jom mancing hujan2 ni nak,,,,baung banyak ni time ayor besar ni,,,

Mangkok tol ar,,,!!!

erm,,,kalau aku cakap terlalu mangkok,, tapi camner lak bleh duk sampai tahap tu,,,
nak kata pandai pun,,macamner lak leh bagi idea sebuduh cam gitu,,,,
so...aku nak bagi aper title kat mangkok cam gitu...?
argh...ni mungkin sbb aku dah tak ckup tido 4 hari ni kot,,,asyik kul 6.00 am jer tido..
nak melayan kerenah si mangkok2 tu....warghh,,,,sakit kepala...yeop duan & ayoh nik, & rahman..jom kita melabon cam semalam,pekena kue teow kerang satu,,,,layan kopi O keras baikkkk....pyer,,,,ngong,ngok,tolol,bongap,bengap,...kenapa la pktaan tu ujud kat dunia ni,,tak pasal2 lak aku dah menggunakannya sebaik mungkin,.,,,wakakakakak....

Selasa, 11 November 2008

kuasa Allah,,

Alhamdulillah,,,,masih bernafas lagi aku adi muka bumi allah ini,,,aku cumer nak berkongsi pengalaman dgn semua pasal keajaiban yang aku temui masa aku hantar isteriku chek up kat hospital pakar temerloh,, isteri ku mengandung dah 2 bulan lebih,,tapi ader masalah pendarahan keluar,, mengikut kata doctor pakar 50-50 untuk keguguran,,,tapi aku berdoa semoga semuanya selamat dan aku redha aper yg telah ditentukan oleh-NYA,,,
masa doc tu chek or scan perut isteri aku tu..ader la imej baby yang dah membentuk sifat skit2 dah,,,terharu masa tu aku tngok...iskh,,iskh,,( teremosi plak ) erm,,tengah duk aku ralik tgok baby aku tu,,tiba2 baby tu melompat2 plak...hhuuh,,terkejut aku...dari perut ke bawah, baby tu macam melonjak2,,,aku tanya la kat doc tu "kenapa baby tu macam tu,,?" pastu doc tu jwb " baby tu melompat tu,,sihat la maknnya,,jantung, sifat ader dah,,,," aku tersenym tgok isteriku dan kadang2 tu kesian sgt kat dia sebabnyer teruk jugak mengandung ni,,, nak jaga kesihatan dia,,,tapi yg paling susah sekali mood dan perangai yag sukar di jangka dari seorang ibu mengandung ni,,,huuhu,,'sbor je la,,,,, : 0)

kdng2 senyum sorang2 aku bila teringat balik pasal ni...

Khamis, 6 November 2008

HAPDEETTTT.....

ha,,ha,,ha,,,sebenarnya aku tak tau nak hapdate aper,,,( sebenarnya malas,bukannyer tak tau,,) erm...sekarang ni aku tak der mood sgt nak memblogerkan diri aku,,,maybe next week la kot,,,so...ca alip bot...CABUT...
c u soon guys..

Selasa, 16 September 2008

Satu Kepala!!



erm...ni la adik aku dan anak sdara aku,,,yg memang sumernyer kaki pancing dan ikan,,pantang kalau nampak sungai dan air jer,,,huhuhu,,,aper2 pun, aku memang happy dgn keluarga aku sekarang, sumernyer insyaAllah satu kepala,,, best sgt2,,,LOVE U ALL..

Isnin, 15 September 2008

Salam Lebaran

Di Kesempatan ini aku nak ucapkan Salam Lebaran kepada teristimewa pd kedua orang tua aku dulu la,,Mak,Abah,,anakanda menyusun sepuluh jari memohon kemapunan dan doa restu dari mu, semoga lebaran ini akan membawa seribu erti untuk kita semua,,,iskh,,iskh,,,sedih la plak..huhu..
ok la..untuk kawan2 semua dan bloggers yg mengenali diri ini,,aku nak mintak ampun dan maaf la kat korang sumer, mana la tau ader yg terlanjur kata ker, terlanjur tulis, terlanjur kutuk,terlanjur mengusik perassaan ker,,,dan bermacam2 ter,,,lagi la,,,aku doa kan semua blogers akan mendapat keberkatan di bulan syawal dan bulan2 yg lain,,insyaallah,,,,Celamat Hari Raya Aidilfitri untuk Sumer erk..muahkss,,

Penawar hati,,,


erm...anak sedara aku yg tiga orang ni la yg selalu wat aku tenang skit,,release dr tensen kerja yg tak pernah habis, memang lupa segala masalah kalau dapat main ngan dorang ni,,,huhu,,,bila la agaknyer aku nak ader anak sendiri erk,,,
huhuhuh....insyaallah..ader rejeki nt ader la kot, ok, nak sambung wat kerja balik,, ni sebab teringat kat dorang la ni aku stop kejap, edit simple2 jer,,,pastu terus post dalam ni,,,huhuu..

Khamis, 11 September 2008

continue lagi....






dah ckup la tu..nanti muntah lak tengok byak2.
heheh...adios,,,chiow,,,,

Sekitar Majlis Aku,,

Salam sumer,,ni ader pic skit sebgi tatapan untk member2 yg tak dapat datg kenduri aku hari tu,,
tp maaf la kalau ader yg tak puas hati,,,nanti kalau nak load sumer pic nanti sampai sok pun tak habiz lagi,,,huuh...tak nak banyak citer ni dia,,,jeng,,jeng,,, bismillah,,,,






to be continue,,,,,



Rabu, 27 Ogos 2008

Aku la ni..


erm....hai all my prenzz....ni untuk sapa2 yg rindu kat akula...huhuhu...tatap la gambar pakcik ni...hehehsemangat hitam putih tul...maklumla orang PAHANG DARUL MAKMUR..

Selasa, 26 Ogos 2008

KITA adalah SAMA...

Blog, Bloger, blogers,,sumenyer sama jer .,pemikiran jer yg berbeza,,yg paling penting adalah kita bernaung di bawah satu bendera..MALAYSIA, ceewaahh....Sekadar renungan kita bersama,,PERTELAGAHAN,PERSENGKETAAN,KEKUASAAN,PEREBUATAN,PEPERANGAN,,,??? apa yg kita dapat dgn sumer tu? semuanya hanya SEMENTARA je,so.mari kita pikir2kan....APA YG KITA CARI DALAM DUNIA NI SEMENTARA nafas masih ada, nadi masih berdenyut,kulit msih membaluti daging dan rangka...Renung2kan dan Selamat Beramal.